Terug

Maison Chillet Supérieure

Maak kennis met onze nieuwe productcategorie

Onze samenwerking met Maison Chillet, een gerenommeerde producent van Franse delicatessen, is een belangrijk onderdeel van ons verhaal. Sinds 2014 hebben we een exclusieve samenwerking met Maison Chillet, waarbij we samen de mooiste smaken ontwikkelen. Met meer dan een eeuw aan ervaring in het maken van hoogwaardige vleeswaren, is Maison Chillet de perfecte partner voor ons streven naar kwaliteit en ambacht.

Over Maison Chillet

De geschiedenis van Maison Chillet begon in 1902, toen Antoine Chillet een kleine slagerij opende in het hart van Monts de Lyonnais. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een bekende naam in de regio, met een reputatie voor vakmanschap en authenticiteit. Vanaf het begin heeft Maison Chillet zich toegelegd op het maken van exceptionele saucissons, met behulp van traditionele productiemethoden en hoogwaardige ingrediënten.

 

Waarom Maison Chillet Supérieure?

Echte ambachtelijke producten

Uniek in vorm en smaak

Exclusieve en meer ingrediënten

Langere droogtijd

Onderscheidend ten opzichte van uw Concurrenten

De Supérieure bereiding

Bij Maison Chillet wordt vakmanschap tot in de kleinste details gewaardeerd en toegepast. Het begint allemaal met de zorgvuldige selectie van de beste delen van het varken, die de basis vormen voor de producten. Hierbij wordt meer ham dan spek gebruikt, wat resulteert in een rijker aroma en een stevige textuur.

Wat Maison Chillet echt onderscheidt, is de aandacht voor detail en de zoektocht naar perfectie. Bij het mengen van de ingrediënten wordt niet gewerkt met standaard mixen, maar wordt voor iedere saucisson sec een unieke combinatie van kruiden en smaken samengesteld. Zo krijgt elk product zijn eigen karakter en identiteit. Maar niet alleen de kruidenmix is anders. Ook bevatten de worsten van Maison Chillet meer en exclusievere ingrediënten. Zo heeft een Wild worst echt 20% aan wild. Dit is terug te proeven in de smaak.

Het vullen en knopen van de producten gebeurt nog altijd met de hand, met oog voor precisie en vakmanschap. Dit in tegenstelling tot andere producenten die gebruikmaken van geautomatiseerde processen met metalen clips. Het resultaat is een ambachtelijk product dat met liefde en zorg is bereid.

 Na het vullen en knopen van de producten worden ze overgebracht naar de rijpingskamers. Hier ondergaan ze een rijpingsproces van ongeveer vijf dagen voordat het conserveringsproces begint. Het drogen van de worsten duurt vervolgens nog ongeveer zes weken. Dit langere proces, in vergelijking met andere producenten, draagt bij aan de zachtere textuur en krachtigere smaak van de producten.

Tenslotte worden de producten met de hand gestickerd en verpakt, klaar om aan u als klant te worden gepresenteerd. Bij Maison Chillet geloven we in het leveren van alleen het allerbeste, waarbij vakmanschap en specialisme voorop staan.

De producten van Maison Chillet

Bij De Worst Groothandel vindt u exclusief het aanbod van Maison Chillet in Nederland. Naast de traditionele Saucisson sec bieden wij u nog een aantal andere specialiteiten die niet alleen een lust zijn voor het oog, maar ook verkocht kunnen worden als snijwaren of als specialiteit.

 

 

Jesus de Lyon

Dit unieke product draagt een naam die verwijst naar twee betekenisvolle elementen. Allereerst is het geïnspireerd op de bakermat van Franse vleeswaren, waar gastronomische zaken pronken met de meest verfijnde saucisson en vleeswaren.

Het tweede deel van de naam, 'Jesus', verwijst naar een bijzonder aspect van de productie bij Maison Chillet. Zoals bij al onze producten wordt drogen gebruikt als conserveringsmethode. Om bederf te voorkomen, wordt een specifieke penicilline schimmel op de worst aangebracht. Deze schimmel gedijt onder andere op de melkzuurbacteriën in de worst. Hoe rijker en verser het vlees, hoe meer voeding de schimmel heeft om zich te ontwikkelen en te vermenigvuldigen. Het resultaat is een prachtige witte mantel die de worst omhult, die doet denken aan het witte gewaad waarin het kindje Jezus werd gehuld na zijn geboorte.

Op deze manier combineert dit product niet alleen vakmanschap en traditie, maar ook een diepgaand respect voor de natuurlijke processen die bijdragen aan de uitzonderlijke kwaliteit en smaakervaring. Het product is te koop in een grote en kleine variant.

Galet Du Torrent

Zoals België de Pain Ardenne heeft, kent men in Frankrijk deze Galet Du Torrent. Deze 'kiezel' is leuk als specialiteit in uw winkel. U kunt het zowel snijden als vleeswaren, maar het product leent zich ook goed om per stuk te verkopen. Het gewicht van de producten ligt tussen de 350 en 450 gram. Dit is afhankelijk van het vochtgehalte. 

Luxe Kaasworsten

In samenwerking met Herve Mons

 

Al eeuwenlang hebben kaas en vleeswaren nauwe banden. De overvloedige wei, een bijproduct van kaasproductie, werd vroeger vaak gebruikt als voer voor varkens, die vaak gehouden werden nabij melkveehouderijen. Deze symbiose leidde tot de verkoop van beide producten onder hetzelfde dak. Bijna 150 jaar later bundelen 'Maison Chillet' en 'Maison Mons' hun krachten opnieuw, resulterend in drie verbluffende producten.

De droge worsten, genaamd Le Montbrisonnais, Le Caprin en Le 1924, zijn ware smaakexplosies. Met respectievelijk 12%, 10%, en 8% kaas zijn ze een ware traktatie voor kaasliefhebbers. De unieke combinatie van kaas en vlees zorgt voor intense smaken die zelfs de meest veeleisende fijnproevers tevreden zullen stellen. Met een gewicht van ongeveer 400 gram per stuk, bieden deze worsten een langdurig genot en kunnen ze per stuk of in sets van tien worden gekocht. Met Le Montbrisonnais proeft men de romige roquefort, terwijl Le Caprin de kracht van geitenkaas biedt. Le 1924, met zijn sterke blauwe kaas smaak, is een must-have voor liefhebbers van pittige kazen.

Saucisson sec Bridés épais

Zijn uw klanten fan van de saucisson sec? Laat ze dan kennis maken met deze grote varianten. Deze droge worsten van ongeveer 1 KG hebben dezelfde ingrediënten als de kleine varianten, maar lenen zich perfect op te snijden. Zo zijn ze te gebruiken voor broodjes, tapasplanken of om op gewicht te verkopen.

Zij

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »