Franse gedroogde worst met rode wijn & sjalot
Droge worst met rode wijn & sjalot - Saucisson au vin et échalotes.
Een Franse droge worst met de sterke smaken van rode wijn en sjalotjes. Een heerlijke warme smaak. De worst is ca. 180 gram per stuk. Per 6 stuks of met staffelkorting per ca. 30 stuks.
Lees de volledige productomschrijving
Samenstelling droge worst rode wijn & sjalot
De Franse droge worst heeft een warme, diepe smaak van rode wijn en sjalotjes. Een fijne toevoeging op de borrelplank.
Alle droge worsten m.u.v. de runderworsten zijn op basis van varkensvlees. De worsten worden handmatig gevuld in een natuurlijke varkensdarm. Hierdoor kan de buitenkant ook worden gegeten. Vervolgens gaan de droge worsten naar een rijpingskamer voor 3-5 dagen. Tot slot naar een grote cel met een temperatuur van 16-20 graden waar ze ongeveer 6 weken hangen om te drogen.
Schimmel op de worst:
Er kan een laag groene, blauwe schimmel op de worst ontstaan. Deze natuurlijke schimmel is eetbaar en kan geen kwaad. De schimmel conserveert de worst op een natuurlijke manier en zorgt voor de houdbaarheid van het product.
Houdbaarheid van de droge worsten:
De droge worsten zijn 2 maanden houdbaar buiten de koeling. Hele dichte dozen kunnen bewaard worden in de koeling bij een temperatuur van 4 graden. Hierdoor blijven de worsten lekker zacht.
Allergenen:
De worsten bevatten geen schadelijke geur-, kleur- en smaakstoffen. De droge worsten zijn vrij van gluten, behalve de worst met gebakken ui. Deze worst bevat wel gluten. Verder bevatten alle gedroogde worsten lactose en kunnen er sporen van noten in de worsten zitten.
Bekijk deze pagina voor aanvullende informatie.
--
De Worst Groothandel is de specialist in import van droge worst. Met meer dan 35 soorten droge worst uit o.a. Frankrijk.